Radio hobby pagina's.        

laatste update: 8 oktober 2019

Hallo,

Deze pagina's zijn gestart als een verborgen hoekje voor leden van de Benelux DX-Club. Hij vloeide voort uit een reis in 2004 van Metz (F) via Luxemburg, BelgiŽ en Zuid Limburg om luchtvaart bakens te fotograferen. De problemen om deze bakens op te sporen resulteerden in de bouw van een antenne. De bouwbeschrijving van die antenne was het begin van deze pagina's.
Daarna werd in 2005 weer een nieuwe reis gemaakt welke weer vele foto's opleverde. Hierna kwam er een proefproject voor een site met bakenfoto's bij. Deze kreeg daarna een definitieve gestalte gekregen bij de provider van Johan Veldhuis en is in 2008 verhuisd naar onze huidige hosting provider. Ook deze site is daar geplaatst en zo is er meer ruimte om dit hoekje wat meer vorm te geven.
Op deze pagina een korte omschrijving van wat er te vinden is op de site.

loop antenne

Voor het opsporen van de bakens was er een richtinggevoelige antenne nodig. De bouw van een tweede exemplaar is op foto's vastgelegd en word hier omschreven. Aan het einde van deze pagina staat een lijst met NDB's welke met de eerste loopantenne in een jaar zijn ontvangen in Zoeterwoude. Want ook bij de DX-hobby kan deze antenne helpen.

Baken reis 2005

In 2005 reisden Johan en ik af naar Engeland om daar in twee weken rond de 40 bakens te fotograferen. Tijdens deze reis werd ook het idee geopperd om de verzameling bakenfoto's op internet te plaatsen. Een impressie van de reis vind u onder de button baken reis 2005.

Baken reis 2006

Een omschrijving van een week op jacht met Johan naar bakens in BelgiŽ en Frankrijk. Met enige foto's voor de sfeer.

Baken reis 2008/1 & 2009/1

Een omschrijving van een week op jacht met Johan naar bakens in Duitsland. Natuurlijk met enige foto's voor de sfeer.

Baken reis 2008/2 & 2009/2

Tijdens mijn zomervakantie in 2008 en 2009 in Frankrijk ging de route voornamelijk via bakens. Zo werd de collectie van Johan weer een stuk uitgebreider.

Baken reis 2009/3

In de herfst van 2009 was er tijd voor een paar dagen in noord Frankrijk. En weer werd de collectie van Johan stukje uitgebreid.

Baken reis 2010 & 2011

Ik kan het niet laten. Ook deze jaren ben ik weer door Frankrijk gereden op jacht naar bakens. Er staat dan ook zo'n groot aantal bakens daar, ik kan nog een paar jaar vooruit.

Baken reis 2012/1

Ook Duitsland is groot en heeft dus een flink stel bakens in huis. Johan had er ook zin in en dus gingen we weer eens samen op jacht. Nu in Noord-oost Duitsland.

Baken reis 2013/1

We zijn nogmaals door Duitsland gereden. We zijn nu via het zuidwesten naar MŁnchen gereden en van daar uit door het midden weer terug naar huis. Ook zijn we daarbij nog even in Zwitserland geweest.

Baken reis 2015/1

Eindelijk kreeg ik Johan mee voor een bakenreis door Frankrijk. We bezochten een aantal bakens die ik zelf al eerder had bezocht, maar ook een paar welke nog aan ons lijstje ontbraken.

Baken reis 2017/1

Nogmaals Duitsland. Via RŁgen en Berlijn naar Zuidoost Duitsland. Er zijn nu nauwelijks Duitse bakens welke niet door Johan en mij zijn bezocht.

Baken reis 2019/1

Opnieuw naar Duitsland. 4 bakens waren in 2017 niet te fotograferen. Dus nogmaals een rondje Duitsland. Is het ons ditmaal gelukt?
Wim zijn broer Evert ging een dagje naar Helgoland en fotografeerde daar het baken. Het deel van zijn reisverslag over zijn reis naar Helgoland staat ook op deze pagina.

Baken zaken

Een pagina met tips voor bakenjagers, voorbeeldfoto's en dergelijke.

Baken foto's Johan

Via de <home> toets kunt u naar de site van Johan Veldhuis. Daarop staat zijn verzameling bakenfoto's. Het maken van deze site heeft de nodige tijd gekost, maar nu zijn er ruim 500 bakens te zien en veelal te horen. De moeite van een bezoek waard.

en verder ...

Mochten er e-mails met vragen en/of ideŽn komen dan kan ik die mogelijk in een van de pagina's meenemen.